רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות
החוק לרישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות, חוקק בשנת 1969. על פי חוק זה נקבעו הסמכויות של רשם הקבלנים והוא אחראי לבקשות קבלנים להיות רשומים בו. החוקים ברורים לחלוטין, וכל קבלן שרוצה להיות רשום בפנקס הקבלנים עליו לפנות לרשם עם המסמכים הרלוונטיים. קראו בהרחבה על הוצאת רשיון קבלנים!
מיהו קבלן רשום לעבודות הנדסאיות?
רשם הקבלנים כפוף למשרד הבינוי והשיכון. על פי חוק, קבלן שמעוניין לעבוד בהיקפים כספיים גדולים יותר, עליו להיות רשום בפנקס הקבלנים, האישור יתקבל לאחר בדיקת וועדה. קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות הם בעלי דרגות סיווג שונות, החל מ 1 וכלה ב 5.
בדיקת הקבלן
כל מי שרוצה לעבוד מול קבלן בענף זה או אחר ומזמין ממנו עבודה, ירצה לבדוק אם אכן הוא רשום בפנקס הקבלנים, שכן קבלן רשום נמצא בפיקוח על ידי רשם הקבלנים. החותמת של קבלן רשום היא חשובה, היא יוצרת אמון בקבלן ומזמין העבודה יכול לסמוך שהוא מקצועי, אמין ובעל ניסיון.
העלאת סיווג
קבלן שהתחיל לעבוד עם דרגת סיווג 1, רשאי לפנות אל רשם הקבלים לאחר שנה, ולהגיש בקשה להעלאת הסיווג. כך הוא יוכל לעבוד בהיקפים כספיים גדולים יותר. קבלנים בעלי רמות סיווג גבוהות, יוכלו לעבוד את מול מוסדות ממשל, לקחת חלק במכרזים ולהעסיק פועלים פלשתינאים. לעומת זאת, קבלן שכלל לא רשום בפנקס הקבלנים, יעבוד בהיקפיים כספיים נמוכים.
רישום קבלן לעבודות הנדסה בנאיות – למי פונים?
מכיוון שמלאכת הגשת הטפסים חייבת להיות מדויקת ומפורטת ומרבית האנשים אינם בקיאים בעניין, בהחלט יש לפנות למשרד עו"ד שבין היתר עוסק בתחום זה. הוא יציע לכם ליווי לאורך כל הדרך, גם בעת שתירצו להירשם לפנקס הקבלנים, להגיש ערעור לבית המשפט ולהעלאות את רמת הסיווג.
> מידע מקצועי ופרטים נוספים ניתן לקבל באתר https://www.kablanvip.com!