ליווי משפטי ברשלנות רפואית
כאשר רופא או כל בעל מקצוע אחר בתחום הרפואה מתרשל בתפקידו, מדובר על דבר חמור הרבה יותר מאשר בכל מקצוע אחר. החוק בישראל קובע כי אדם שנפגע פגיעה כלשהי בגלל רשלנות רפואית, יכול לתבוע את הרופא או בית החולים, ולזכות בפיצוי כספי גבוה. כמובן, שבשביל לזכות במשפט של רשלנות רפואית, יש להוכיח שאכן הרופא לא נהג על פי חובת הזהירות הנדרשת ועל פי כללי האתיקה הרפואיים. לרוב, לאדם הרגיל אין את הידע והאפשרות לנהל תביעה כזאת לבד, ולכן יש צורך בפניה לקבלת סיוע מעורך דין אשר מתמחה בנושא של ליווי משפטי ברשלנות רפואית.
מדוע צריך עורך דין עבור תביעה של רשלנות רפואית?
באופן עקרוני, ניתן כמובן לתבוע ללא עזרת עורך דין. אמנם, בשביל לזכות במשפט יש צורך לדאוג לכמה וכמה עניינים הדורשים עזרה מעורך דין בשביל להבטיח את הסיכויים הגבוהים ביותר להצלחת התביעה. תפקידו של עורך הדין הוא בראש ובראשונה לייעץ ללקוח בנוגע לסיכויי ההצלחה של התביעה, על סמך חומר הראיות ותקדימי העבר. במידה ואכן עורך הדין ממליץ לגשת לתביעה, הוא יחל במהלך בשיתופו של הלקוח הכולל בניית תשתית ראייתית בנוגע לכך שהרופא לא נקט בחובת הזהירות הנדרשת, ובכך שנגרם נזק ללקוח אשר נגרם בצורה ברורה בגלל הרשלנות המדוברת.
באילו מקרים ניתן לתבוע על רשלנות רפואית?
חשוב לדעת שתביעה על רשלנות רפואית אינה דווקא במקרים בהם נגרם נזק מסכן חיים או במהלך טיפול קריטי. גם כאשר מדובר על ניתוח פלסטי שכשל בגלל רשלנות, או סיבוכים בלידה שגרמו לבעיות אצל היולדת, תפקידו של הרופא לפעול על פי חובת הזהירות הרפואית, ובמידה שלא ניתן לתבוע אותו על כך. עם זאת, יש צורך להוכיח שאכן נגרם נזל למטופל, ושהוא נגרם בגלל הרשלנות הרפואית.