כמות אלכוהול מותרת בזמן נהיגה – כל מה שחשוב לדעת

הוזמנתם למסיבה אצל חברים או שפשוט יצאתם לסיבוב עם החברה במכונית לפאב המקומי, מאותם רגעים שאתם רוצים לחגוג את הרגע עם הקרובים אליכם. לאחר ששתיתם ולא בטוח ששמתם לב על כמות האלכוהול שזרמה אל דמכם אתם מסיימים את הבילוי עולים למכונית בדרככם חזרה לביתכם, אך בהמשך הדרך נתקלתם בהפתעה איך לומר לא כל כך נעימה של נציג החוק בדמותו של שוטר. הוא כנראה תיעד אתכם נוהגים שלא עם כמות אלכוהול מותרת בזמן נהיגה. אחוז רמת האלכוהול המותרת בזמן נהיגה הינה מתחת ל- 50 מיקרוגרם שזה 0.05% אחוז. ואם יש מקום לחשד שאחוז רמת האלכוהול המצויה בדמכם היא מעל 50 מיקרוגרם, השוטר יעקב אתכם לבדיקה מעמיקה יותר באמצעות מכשיר הינשוף העוזר לגלות את רמת אחוז האלכוהול המדויקת המצויה ברגע זה בגופכם.

נמצאתם נוהגים תחת שכרות. מה עושים?

נהיגה עם כמות אלכוהול מותרת בזמן נהיגה היא כאמור עד – 50  מיקרוגרם שנחשבת בסדר לפי החוק בישראל. אך אם נהגתם מעל כמות מותרת זו, היא נחשבת על פי החוק בישראל כנהיגה בשכרות. עבירה זו נחשבת כחמורה בחוק העונשין, ואם נתפסתם על ידי שוטר נוהגים תחת השפעת אלכוהול כדי מאד שתעזרו בשרותו המקצועי של עורך דין לדיני תעבורה. אם אתם תוהים מה כבר יעזור לכם עורך דין לדיני תעבורה? אז כמובן שזה השטח המקצועי של עורך הדין להבחין בדקויות הקיימות בתוך החוקי העונשין הכתובים ולצרפם אל המקרה המיוחד שלכם. משום שכתיבת דו"ח משטרתי המתבססת על בדיקתו של השוטר, נערכת בין השאר על ידי בדיקת מאפיינים, והיא איננה בדיקה מדעית, כאשר בסופו של דבר מתבסס הדו"ח על חוות דעתו של השוטר בלבד. 

צריכים עו"ד נהיגה בשכרות? צרו קשר>>>

סיכום דבר

יש לצאת מנקודת יסוד שנהיגה בטוחה היא נהיגה בה הנהג מציית לחוקי התנועה , רוב בני האדם נופלים שלא בכוונה תחילה, וגם משום שאינם מודעים תמיד לכל פרטי חוקי דיני העונשין כמו למשל כמות אלכוהול מותרת בזמן נהיגה. כך שאם יצאתם לבלות והפתיע אתכם שוטר לביצוע בדיקה לנהיגה תחת השפעת אלכוהול, צריכים לדעת שגם אם עברתם בדיקת מאפיינים על ידי השוטר שנתן חוות דעתו בדו"ח המשטרתי, עדיין עזרתו של עורך דין מקצועי לדיני תעבורה הבקיא בכל ההליכים והחוקים המשפטיים ידע כיצד ללוות ולנווט אתכם נכונה .

 

כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
איך בוחרים עורך דין לחדלות פרעון
במקרה של חדלות פירעון, עורכי דין נתפסים לרוב כמומחים. יש להם ידע וניסיון רב בדיני חדלות פירעון. אבל...
קרא עוד »
ספט 06, 2022
הורות משותפת – איך מתחילים עם זה?
הורות משותפת היא צורה של הורות משותפת שבה לשני ההורים יש זכויות וחובות שוות עבור הילדים. זוהי דרך...
קרא עוד »
דצמ 19, 2022
פינוי דייר – עשו זאת בקלות
אם נקלעתם לסיטואציה בה דיירים הגרים בדירה בבעלותכם החליטו להשתלט עליה ולעכב את דמי השכירות, אל ייאוש!...
קרא עוד »
ינו 22, 2019