היישומים החשובים של תהודה מגנטית גרעינית
הכימיה והפיסיקה מלמדים אותנו רבות על מבנה האטומים והיסודות הנמצאים בכדור הארץ ואף מחוצה לו. מדענים גילו כי לאטום של כל יסוד קיים מטען חשמלי מסוים. אמנם המטען איננו גדול אולם הוא יכול ליצור תופעה שנקראת תהודה מגנטית גרעינית. התופעה באה לידי ביטוי בפרט כאשר יוצרים או משתמשים בשדה מגנטי.
נמצא כי הימצאות יסודות שונים אל מול שדה מגנטי יוצרת סידור של הגרעינים (ובהם הפרוטונים) על פי מצב או מצבים הניתנים למדידה. בכך ניתן לעשות שימוש למטרות מועילות ומגוונות. המכשירים והציוד המתקדמים מבית חברת ISIL נועדו לשימוש עבור מגוון מוסדות, ארגונים וחברות.
תהודה מגנטית גרעינית לקידום מדע הרפואה
מדע הרפואה מצליח לתת מענה יוצא מן הכלל לשלל מגיפות, איומים רפואיים ומחלות שמאיימים על החברה ועל הפרט. מכשירי תהודה מגנטיים מאפשרים למדענים ולרופאים לקדם כל העת את מדע הרפואה. בין היתר משתמשים במכשירים המתוחכמים הללו בניסויים קליניים הנעשים בבעלי חיים, לפני שעוברים לניסויים בבני אדם.
קידום החקלאות וטיב התוצרת
בעזרת טכנולוגיה של תהודה מגנטית גרעינית ניתן לקבל תמונת מצב של מה שקורה בתוך תוצרת חקלאית. לדוגמא, ניתן לסקור את המאפיינים השונים של פירות וירקות, מבלי לחתוך את התוצרת. התוצאה הנמדדת הינה אמינה ביותר.
תהודה מגנטית רפואית
מכשירים המבצעים תהודה מגנטית ברמה הגרעינית נחשבים למיטב מכשירי האבחון הנמצאים בשימוש רב. כפי שצילומי רנטגן מסוגלים להעניק לנו הצצה ברקמות הקשות (כגון עצמות) כך מכשירי התהודה מעניקים אפשרות לראות את מצבן של רקמות רכות. המכשיר הידוע בתחום זה נקרא MRI והוא משמש בין היתר לחקר המוח ולזיהוי או שלילת מחלות, גידולים ועוד. מכשירים מסוג מעט אחר מאפשרים לבדוק, לחקור ולאפיין רקמות רכות ללא נזקים שמאפיינים שימוש במכשיר פולט קרינה.
ניתוחי הרכבים של מוצרים בתעשייה
לצד שימושים מדעיים ורפואיים בהיקפים משמעותיים, מכשירי תהודה מגנטית גרעינית משמשים רבות גם לצרכי תעשייה. לדוגמא, מכשירים כאלה יכולים לנתח הרכב של חומרים פטרוכימיים תוך כדי יצור וזיקוק. כמו כן, אנליזה מאפשרת ייצור מוצרים איכותיים, מתרופות ועד תכשירים קוסמטיים.
כיצד משפרים יעילות ליישומי תהודה מגנטית גרעינית?
שיטות התמ"ג וה- MRI מתבססות על כך שרבים מגרעיני היסודות האטומיים הם בעלי תכונה קוונטית וכמו הקטבים המגנטיים הצפוני והדרומי של כדור הארץ – הינם בעלי שדות מגנטיים דו-קוטביים.
בשיטת תמ"ג הרגילה והמוכרת, גרעינים אלו מאורגנים באותו הנתיב בגלוי לשדה מגנטי חיצוני, כשבשלב הבא מחליפים את הכיוון שלהם בחשיפה לגלי רדיו. הקצב שבו כל זן של גרעין "מתנועע" כתוצאה מכך הינו יחידניי ומאפשר גילוי של היסוד; ערך לדוגמא – גרעין של מימן-1, פרוטון אחד, מתנועע באופן מהיר יותר פי ארבעה מאשר גרעין של פחמן-13, המכיל בתוכו שישה פרוטונים ושבעה נויטרונים.