מדריך קורות חיים
הרצון להתקבל למקום עבודה חדש מניע אתכם לחפש ללא הפסקה אחר משרות ותפקידים רלוונטיים לכישוריכם, ולעיתים אף להתפשר ולהגיש קורות חיים גם למשרות מעט פחות קורצות הממוקמות באזורים רחוקים יחסית ממקום מגוריכם. אם החיפושים ושליחת קורות החיים לא הצליחו להניב הרבה טלפונים וזימונים לראיונות עבודה, כדאי שתרעננו את קורות החיים שלכם ותלמדו איך כותבים קורות חיים באמצעות מדריך קורות חיים מקצועי.
מבנה קורות חיים
לפני שנצלול לתוכן קורות החיים המשקף את המקצועיות שלכם בתחום העבודה אותה אתם מחפשים, נרחיב על הנראות החיצונית והכללית של קובץ קורות החיים שאתם שולחים למעסיקים. כדאי לזכור כי למבנה של קורות החיים יש השלכות משמעותיות על נראות ואיכות התוכן בקורות החיים, עוד לפני שקוראים את המילים המופיעות בו.
לכן יש להקפיד על מבנה נכון, ברור והגיוני בו מופיע המידע האישי והמקצועי בקורות החיים, כאשר המידע צריך להופיע מהחדש לישן כדי לייעל את תהליך סקירת קורות חיים שכל מעסיק מבצע.
פרטים אישיים
החלק הפותח את קורות החיים צריך לכלול מידע אישי על מגיש בקשת העבודה, ולכן בחלק זה נדרש להופיע מידע אישי כללי ורלוונטי בלבד כמו שם מלא, מספר טלפון וכתובת אימייל. מידע בנוגע למקום מגורים, גיל או מצב משפחתי אינו חייב להופיע בקורות החיים ולכן כדאי לשמור את המידע הזה לראיון העבודה שיתבצע פנים מול פנים עם המעסיק הפוטנציאלי.
הקדמה קצרה
חלק זה אינו מחייב אך עשוי להעניק תמצית קצרה וממוקדת על הכישורים הבולטים שלכם מבחינה מקצועית, לכן מומלץ לציין הקדמה קצרה עם מידע רלוונטי של 2-3 משפטים בלבד.
ניסיון תעסוקתי ומיומנויות
זה המקום בו יש לפרט אודות הכישורים והמיומנויות המקצועיות שרכשתם לאורך הדרך, וכן לציין את מקומות העבודה בהם הועסקתם בשנים האחרונות. חשוב לציין את הניסיון התעסוקתי עם מקום העבודה האחרון בו עבדתם.