חברת ביטוח דחתה תביעת סיעוד? יש מה לעשות
מי שמבוטח בביטוח לאומי או בביטוח פרטי, רוצה לחשוב כי סכומי הכסף שהוא מפקיד בכול חודש – שמתגלגלים לידיו של הביטוח הלאומי או של הביטוח הפרטי – יספקו בסופו של דבר את הגמלה המיוחלת שמקבלים לעת זקנה. למעשה מדובר בכספי ביטוח שנועדו לאפשר תקציב עבור שמירה על איכות החיים של המבוטח. בכך, חברות הביטוח הפרטי כמו גם אותו מוסד ממשלתי – מבטיחים כי במקרים של תאונות שהובילו למצב סעודי, בעת הזדקנות, בזמנים של מחלה קשה ושאר מצבים שלצעירנו רבים מגיעים אליהם – יהיה על מי לסמוך. עם זאת בפועל, הדבר לא תמיד קורה.
מי שהזדקק לכספי הביטוח שלו לקיום חיים נוחים, ומי שזקוק לכספים עבור אדם סיעודי או לאחר פציעה – יודע כי קבלת הזכויות הדרושות לא תמיד קורית בקלות, בעוד שגם מוסדות כמו ביטוח לאומי וגם חברות הביטוח הפרטי לא ימהרו להיפרד מכספים שהופקדו במשך שנים על ידי התושב. בכך מתחיל תהליך תביעות סיעוד נגד חברות ביטוח – זאת רק כדי לקבל קצבה או סיוע מתאים.
אז מה עושים?
בתחילה חשוב לדעת שכיום יותר תושבים ישראלים מוצאים קושי במיצוי הזכויות שלהם, מה שגורם פעמים רבות לנסיגה בעת תהליך הפנייה לחברות הביטוח וויתור על הזכויות בשל התשתם של המבוטחים על הביטוח הלאומי. במקרים כאלה חשוב לפנות אל עורך דין שעוסק בתביעות ביטוח על מנת לקבל סיוע טיפול וקצבאות עבור מי שזקוק לטיפול סיעודי.
בחירת עורך דין – כך תפעלו נכון
אם אתם מתקשים לקבל את מה שמגיע לכם, חשוב לבחור עו"ד תביעות סיעוד שמומחה בתביעות מול חברות ביטוח פנסיות והביטוח הלאומי. עורך דין כזה יבחן את התיק שלכם, יעזור לכם לקבל חוות דעת מרופא מומחה, ייצג אתכם או את הקרובים שלכם בוועדות של ביטוח לאומי ויתעסק בבירוקרטיה הסבוכה. בכך תוכלו לקבל ייצוג ראוי על ידי איש מקצוע שיתחשב בכך בעת תשלום כספי הייצוג. בהצלחה!