מה הפרוצדורה לקבלת אזרחות ישראלית? כל הפרטים כאן
תאריך: ינו 21, 2021
קבלת אזרחות ישראלית היא משאת נפשם של אזרחים זרים ישראלים המגיעים לישראל ורוצים להשתקע בה. כידוע, אזרחות ישראלית מוענקת אוטומטית ליהודים המהגרים אליה מתוקף חוק השבות, אבל עבור זרים מדובר בפרוצדורה מורכבת. ניתן לקבל אותה בנסיבות ובתנאים שונים והדבר כרוך בתהליך מסודר ומבוקר עם שלבי ביניים הקרוי הליך מודרג.
קבלת אזרחות ישראלית במסגרת הליך מדורג
הליך מדורג נחשב למורכב ומסודר ובמהלכו אמור האזרח הזר ובן/בת זוגו הישראליים לעמוד במספר קריטריונים חשובים. להלן השלבים:
- קבלת אשרת מבקר מסוג ב/2 – ניתנת לכל מי שרוצה להיכנס למדינה ועומד בקריטריונים הנדרשים. האשרה מוגבלת ל90 יום אבל ניתן להאריכה הלאה. אזרחים זרים יכולים להגיש בקשת לקבלת אזרחות קבע. הוועדה הבודקת את הבקשה חייבת להשתכנע כי מדובר על בקשת אמת ולא בקשה פיקטיבית ועושה זאת על ידי בדיקת אלמנטים שונים. הוועדה בודקת, בנוסף, כי אין חשש לבריאות הציבור, לביטחונו או לביטחון המדינה.
- שהות במעמד עובד זר, אשרה מסוג ב/1 – ניתנת לאחר חודשיים. מאפשרת להיות מועסק בכל מקום ללא היתר מיוחד. ניתנת לתקופה מוגבלת עם אופציית הארכה עד ל3 שנים.
- קבלת אשרת יושב ארעי מסוג א/5 – ניתנת לשנה עם אופציית הארכה של עד 4 שנים. בן זוג נשוי יכול להגיש בקשה כבר שנה לאחר כניסה לארץ ובתנאים נוספים. אישור זה מעניק זכויות סוציאליות שונות, הטבות של ביטוח לאומי, שירותים רפואיים ממלכתיים ועוד.
- קבלת אזרחות ישראלית מלאה – שלב זה נעשה לאחר כ 4 וחצי שנים לפחות מיום תחילת ההליך המדורג. בכך זכויות האזרח הזר משתוות לאלו של בן/בת זוגו הישראליים.
מומלץ לקבל שירות בנושא ממשרד עורכי דין בעל מוניטין. למידע נוסף פנו לע"וד עומרי אזולאי