סחיטה באיומים
עבירות של סחיטה באיומים הן לצערנו עבירות נפוצות בישראל. אנשים מכל גווני האוכלוסייה, מאנשים פשוטים ורגילים ועד מפורסמים נופלים לסחיטה מסוגים שונים, כאשר המטרות הן שונות ומגוונות. סחיטה באיומים נחשבת כאשר נעשית פעולה על ידי אדם בכדי להכניס את רעהו לפחד וחרדה בכדי להשיג מטרה מסוימת. זה יכול להיות מעשה מסוים שהוא יעשה או לא יעשה בכדי שהמאיים לא יממש את איומו וכן על זה הדרך. כל מקרה של השגת טובות הנאה בדרך מניפולטיבית או אלימה נחשבת כסחיטה באיומים אשר מוגדרת בישראל כעבירה פלילית שעונשה יכול להגיע עד 9 שנות מאסר, אם המעשה בוצע, ו – 7 שנות מאסר אם המעשה לא בוצע.
דוגמאות למקרים של סחיטה באיומים
אחד הדוגמאות היותר מוכרות בנוגע למקרים של סחיטה באיומים, היא כאשר אדם מחזיק בתמונות אינטימיות או מביכות של אדם אחר, והוא מאיים עליו לעשות או לא לעשות מעשה כל שהוא בתמורה לאי הפצת התמונות. האדם עליו מאיימים מרגיש פחד גדול מפרסום התמונות ומוכן לבצע עבור המאיים כל אשר יבקש. זהו מקרה של עבירת סחיטה באיומים קלאסית המנצלת חולשה טבעית של אדם על מנת לגרום לו לעשות או לא לעשות דבר כלשהו. אמנם, מקרים של סחיטה באיומים לא חייבים להיות סיפור גדול ודרמטי, לעיתים משפטי איום הנאמרים כבדרך אגב על מנת לגרום לאדם אחד לבצע מעשה כלשהו יכולים להוות סחיטה באיומים לכל דבר.
התנהלות עם חשוד בסחיטה באיומים
אדם החשוד בעבירה של סחיטה ברשת למשל ייעצר על ידי משטרת ישראל לזמן של 24 שעות כאשר המשטרה תבקש מבית המשפט להאריך את המעצר לצורכי השלמת החקירה. כאשר למשטרה יהיה די ראיות בכדי להעמיד את החשוד לדין, היא תגיש נגדו כתב אישום בתוספת בקשה מבית המשפט לאשר מעצר של החשוד עד תום ההליכים המשפטיים נגדו.