האם שוללים רישיון למי שנתפס נוהג שיכור?
יש עבירות תנועה מאוד חמורות בגינן נהג יכול לקבל שלילת רישיון. בין העבירות החמורות כלולות נהיגה תחת השפעת סמים, נהיגה בפסילה, נהיגה בשכרות ועוד. אדם אשר נתפס נוהג שיכור עומד בפני ענישה מאוד כבדה שיכולה לכלול פסילה של רישיון הנהיגה, קנס ואפילו מאסר בפועל.
מהי נהיגה בשכרות
נהיגה בשכרות מוגדרת על פי ריכוז אלכוהול בדמו של הנהג כאשר על פי החוק היום ריכוז של 50 מ"ג אלכוהול ב- 100 מ"ל דם אצל הנהג נחשב נהיגה תחת השפעת אלכוהול, נהיגה בשכרות. במידה ואדם נבדק על ידי בדיקת ינשוף הערכים מ דברים על 290 מק"ג של אלכוהול ב 1 ליטר אויר נשוף.
מה משפיע על חומרת הענישה בהקשר של נהיגה בשכרות
עבירה של נהיגה בשכרות נחשבת עבירה חמורה שעונשה יכול להגיע גם למאסר בפועל אך לא כל נהג שנתפס נוהג שיכור נכנס למאסר. חומרת הענישה היא נגזרת של עברו התעבורתי של הנהג, ותק נהיגה, כמות האלכוהול שהייתה בפועל וגם נסיבות אישיות. במקרים בהם למשל אדם נתפס נוהג בשכרות יותר מפעם אחת בשנה אוטומטי רישיונו יישלל ל- 4 שנים ויותר (במקרה זה חשוב לפנות אל עורך דין נהיגה בשכרות לסיוע) ואם בזמן שנהג שיכור הנהג יהיה מעורב בתאונה קטלנית הוא גם יכול לקבל מאסר בפועל.
באילו מקרים נשלל רישיונו של נהג הנתפס נוהג שיכור
יש מקרים בהם רישיונו של נהג יישלל כמעט בוודאות כמו למשל במצב בו נהג מסרב לבדיקת ינשוף אז ההנחה היא שהוא שיכור ורמות האלכוהול בדמו גבוהות מהמותר וזאת למעט אם הצליח להוכיח שהייתה סיבה טובה לסירוב. כמו כן נהג שנתפס נוהג תחת השפעת אלכוהול, קצין משטרה יכול לפסול מנהלית את רישיונו באופן מידי וכמובן שופט בבית המשפט יכריע על סמך המידע שיוצג בפניו וההיסטוריה של הנאשם האם לשלול את רישיון הנהיגה של הנהג או להסתפק בשלילה על תנאי, קנס וכדומה.