תביעה לתאונת דרכים – לבד או עם עורך דין?
פוליסת הרכב שלכם יכולה להיות מקיפה או חלקית, בעוד שבמדינת ישראל כל נהג חייב ביטוח רכב חובה, ביטוח צד ג' ואם ירצה הנהג – ביצוע ביטוח מקיף. הפוליסות שנרכשות מחברות הביטוח, נועדו לבטח נזקי גוף ורכוש בעת תאונת דרכים. לכול פוליסה ישנם תנאים שונים בכל הנוגע להשתתפות בהוצאות טיפולים לרכב או השתתפות בהוצאות רפואיות, כמו גם ביטוח שכולל: גרירה, קבלת רכב חלופי בעת תאונה וכדומה.
אם עברתם תאונת דרכים, אתם בוודאי מוצאים את עצמכם עומדים בפני לא מעט בירוקרטיות, הן מול חברות ביטוח תאונות אישיות, כמו גם מול בית החולים, הנהגים שהיו מעורבים בתאונה, וגם מול מערכת המשפט ומשרד התחבורה. ישנם מקרים בהם תזדקקו לעורך דין תאונות דרכים, או כזה שעוסק בדיני תעבורה – על מנת שתוכלו להסדיר את כל מה שדרוש ולחזור אל חיי שגרה נוחים.
אבל כיצד מגישים תביעה לתאונת דרכים? לבד או עם עורך דין?
לפני שנייעץ בנושא, חשוב לדעת כי בעת תאונת דרכים בה היו נפגעים, ואתם חלק מה – חשוב למצות את כלל הזכויות שלכם, גם מול המוסד לביטוח לאומי, גם מול הצד הפוגע ומול חברת ביטוח הרכב שלכם. ישנם מקרים בהם אפשר להגיש את התביעות באופן עצמאי ולקבל בקלות את הפיצוי הכספי. עם זאת, במקרים של הערמת קשיים מסוגים שונים (זאת על ידי הגופים המבטחים) – חשוב להיעזר בשירותים של עורך דין מתאים.
עורך דין תאונות דרכים יסייע לכם במגוון אפיקים והם:
- טיפול בבירוקרטיה ובטפסים דרושים להגשת התביעה.
- הוכחת נזקים והבאת ראיות לבית המשפט.
- ייצוג מקצועי בעת הגשת תביעה.
- סיוע מול חברת הביטוח והגשת תביעה לנכות זמנית או קבועה, מול המוסד לבטוח לאומי.
לסיכום, אם אתם מוצאים עצמכם אבודים לאחר תאונה כזאת או אחרת – רצוי שתמצאו עורך דין טוב כמו שלומי וינברג משרד עו"ד, אשר באמצעות השירותים שלו, אפשר לקבל ולמצות את כל הזכויות שמגיעות לכם.