ציפוי חלונות לרכב במדינת ישראל – מה מותר ומה אסור
אנשים רבים מבקשים להכהות את שמשות רכבם וזאת מכמה סיבות. ישנם אנשים אשר חשיפה לשמש עלולה לפגוע בהם ולכן מבקשים להכהות את החלונות, ישנם אנשים אשר מבקשים לשמור על טמפרטורה נמוכה יותר ברכב ואף אנשים שרוצים לשמור על פרטיותם או להקנות לרכב מראה אלגנטי יותר. שאלה שעד היום לא ממש היה עליה מענה ראוי הינה "מה אומר החוק לגבי השחרת חלונות הרכב". לצורך מתן תשובה מפורטת נכתב המאמר הבא.
איפה וכיצד מותר להשחיר את חלונות הרכב
מאז תיקון החוק ב-2005, היום מותר להשחיר את חלונות הרכב האחוריים בלבד, קראו באתר https://www.bcw.co.il. הכוונה הינה שאין להשחיר את השמשה האחורית והקדמית ואת החלונות שבצדי הנהג. כמו כן כאשר רכב מגיע עם חלונות מושחרים מין היצרן ניתן שכלל חלונות הרכב יהיו מושחרים וזאת בתנאי שהרכב עבר את בדיקות הרישוי. בנוסף, נושא זה עולה לדיון אצל המחוקקים מפעם לפעם ויש נהגים שהשחירו חלונות קדמיים ברכב ועברו טסט. את שמשות הרכב ניתן להשחיר באמצעים שונים כמו מדבקות להשחרת הרכב, ניתן להשחיר בלייזר ואף בתנור.
השחרת הרכב באמצעות מדבקות
בעת השחרת חלונות הרכב האחוריים באמצעות מדבקות ניתן להדביק את המדבקות על החלונות מבלי לפרק את החלונות ממקומם. בנוסף ניתן לבחור במדבקות בעלות ציפוי סיליקון למניעת שריטות בחלונות הרכב. מדובר בתהליך קצר שדורש רק מקום מוצל וחיבור לחשמל. שיטה זו נחשבת לזולה ביותר ומספקת תוצאות מעולות. מכיוון שהמדבקות הינן גנריות, אין חשש שמא החלונות יושחרו יתר על המידה.
האם השחרת חלונות הרכב באמת מגנה מפני חום?
התשובה הקצרה היא כן. השחרת חלונות הרכב באמצעות מדבקות החוסמות קרני UV ואת חום השמש כך שיש להשחרת החלונות גם יתרון בחיסכון בצריכת הדלק או החשמל משום שנדרשת הפעלת המזגן בעוצמה נמוכה יותר. בנוסף, השחרת החלונות עוזרת לשמור על אורך חייו של הריפוד, הגנה על הנוסעים במושבים האחוריים ברכב, על הציוד והגנה מפני גנבים שיתקשו לראות מה יש במושבים האחוריים שברכב לצורך קבלת החלטה אם לפרוץ אליו.