נהיגה בשכרות
נהיגה בשכרות היא נהיגה מאד מסוכנת כיוון שהשפעתו של האלכוהול יוצרת מצב שבו הנהג אינו אחראי לאופן הנהיגה שלו והוא נוהג ללא שיקול דעת. בדרך זו הוא מסכן את עצמו, את נוסעיו וכל הולך רגל או רכב אשר נמצא בסביבתו.
זו הסיבה שמתנהלים מסעי פרסום והסברה לאורך שנים רבות על כך שמדובר במצב מסוכן ביותר ולכן יש להעביר את ההגה לנהג תורן.
ההשלכות של נהיגה בשכרות
אף על פי שרוב הנהגים מבינים את ההשלכות של נהיגה בשכרות, עדיין רבים מהם נוהגים לאחר שתיית אלכוהול, חלקם נתפסים על ידי המשטרה ומקצם לצערנו גורמים לתאונות דרכים, אשר חלקן הן קטלניות ומסתיימות באסון.
העונשים בגין נהיגה בשכרות
שוטר אשר עוצר נהג עקב חשד שהוא בגילופין, מבצע בדיקת נשיפה כדי למדוד את כמות האלכוהול בריאותיו, הרף הוא הימצאותם של 290 מיקרוגרם באוויר הנשוף.
כמו כן מתבצעת בדיקת דם ואם נראה שיש ריכוז אלכוהול בשיעור של 0.05 בליטר דם, הרי שמדובר בנהג אשר נוהג בהשפעת אלכוהול.
בשני המקרים הללו הנהג לא יוכל להמשיך לנסוע ורישיונו ייפסל לאלתר לתקופה של שנתיים, אם מדובר בפסילה שנייה על מקרה זהה, רישיונו ייפסל כעת לתקופה של ארבע שנים.
סיוע של עו"ד תעבורה
כדי לצאת מהסבך המשפטי בעקבות כך, חשוב להיעזר בעו"ד תעבורה אשר מתמחה בתחום זה. בהתאם לפרטי המקרה הספציפי, עורך הדין יעשה כל שניתן כדי להפחית את תקופת הפסילה, לזכות את הלקוח, או להגיע להסדר מקל.
אחת הדרכים לכך היא בדיקת מהימנותה של בדיקת הינשוף כמו בכתובת זו, אם המכשיר כויל ונעשו הפעולות הנדרשות וזאת על פי מה שרשום בתביעה המשטרתית, לא אחת קיים ספק בתוצאה של מכשיר הינשוף.