פשיטת רגל – איך מתמודדים עם זה
מי שמתמודד עם פשיטת רגל, מתמודד עם מצב לא קל. מצב זה פוגע מאד במוניטין העסקי ובתזרים המזומנים של פושט הרגל, כמו גם פוגע ביכולת לנהל את החיים בצורה סדירה עם היכולת להוציא כסף, לשלם בכרטיס אשראי, לקחת משכנתא ועוד.
פשיטת רגל יכולה להיות מוכרזת על אדם פרטי או על בעלים של בית עסק או חברה, והיא קורית כאשר מתקבל צו הפטר על ידי בית המשפט שמחייב את האדם בפשיטת רגל. לעיתים צו ההפטר ישלח לחייב על פי בקשת הכונס הרשמי של בית המשפט, ולעיתים ההליך יקרה דרך הוצאה לפועל – גוף שבו מתהלים תהליכי גבייה, אכיפה, עיקולים והסדרי חובות.
אז כיצד מתמודדים עם פשיטת רגל?
לפני הכול חשוב להירגע, לקחת נשימה עמוקה ולהבין שמדינת ישראל פועלת על פי הסדרים חברתיים שמטרתם אינה להוביל אנשים אל עוני או חלילה אל מצבים מסכני חיים. לכן תמיד ניתן להסדיר את החובות בצורה הנכונה ביותר, גם באמצעות עורכי דין מומחים בפשיטות רגל או עורך דין להקפאת הליכים למשל וגם באמצעות ייצוג בחינם מול בית המשפט דרך הסנגוריה הציבורית.
מה עושים בזמן חדלות פירעון?
במקרים שהחלו הליכי חדלות פירעון – שמובילים הישר אל כתלי בית המשפט – חשוב להתחיל בהליך פשיטת רגל בצורה הנכונה ביותר. הליך פשיטת רגל יכול להתקיים לבקשת החייב או לבקשת נושים, וגם בעקבות אסיפה כללית של נושים ולאחר מכן הסדר נושים על פי צו כינוס. במקרים כאלה מומלץ לבחור אנשי מקצוע מתאימים באתר הזה שעוסקים בפשיטות רגל ולקבל ליווי מקצועי שיאפשר לכם להתמודד נכון עם תשלומים, קנסות, חובות ושאר המועקות שמפריעות לכם לנהל את החיים כסדרם.